Reviews

Sinds 2003 heb ik een aangepaste KWH Toren spuit gehad welke ik destijds van Hans van Driel heb gekocht, deze machine heeft zijn werk goed gedaan. De spuit heb ik ingezet op zowel mijn fruitbedrijf als in de zwarte bessen teelt. Met Hans heb ik wel eens besproken dat de machine vrij veel vermogen vraagt, dit heeft hij meegenomen en afgelopen voorjaar werd ik gebeld door hem met de vraag of ik interesse had in een demonstratie van enkele machines die voor mij erg interessant konden zijn.

De afspraak was snel gemaakt en de demonstratie met 2 verschillende machines gaf mij het gevoel: hier moet ik mee verder. Na een week zaten we bij elkaar, waarbij ik aangaf dat ik een machine zocht met een variabel lucht ondersteuning systeem, op mijn bedrijf staat de wind namelijk vaak dwars op het perceel en ik wil tegen de wind harder kunnen blazen. Hij is hiermee aan de slag gegaan en had in no time een positief antwoord waarna ik de machine aangekocht heb, het is de Mitterer V6V geworden.

De machine is hydraulisch aangedreven, heeft 6 ventilatoren en kan deze onafhankelijk van elkaar aansturen. Hierdoor wordt de lucht geproduceerd die gewenst is. Als extra heb ik een switch gekozen, deze kan de oliestroom omkeren hetgeen inhoudt dat de machine altijd tegen de wind in harder kan blazen en met de wind mee zachter wat weer goed is voor de bedekking en wat de emissie ook nog eens verminderd. In de zwarte bessen komt de machine veel beter door de bossen als de vorige en wat opvalt is dat de bedekking beter is! Bijkomstig voordeel is dat ik meer dan 30% dieselolie per bespuiting bespaar, wat met de huidige diesel prijzen ook behoorlijk meetelt.

Peter Rijk – zwarte bessen en fruitteler te Ovezande
In 2013 heb ik besloten om over te stappen op een ander merk spuit. Ik heb gekozen voor de Mitterer V6V. Wat mij vooral opvalt is de juiste bedekking die deze machine genereert waarbij ik wil vermelden dat deze machine zeer licht trekt en weinig geluid produceert. Door dit lichte trekken verbruikt de tractor minimaal 30% minder brandstof hetgeen in mijn geval resulteert in een besparing van ruim 30 liter diesel per bespuiting.
Marien de Ruiter – fruitteler in Geldermalsen
Sinds enkele jaren maken wij gebruik van de Mitterer dwarsstroom boomgaard spuit. Dit is een stille spuit die weinig motorvermogen vraagt. Er is luchtcapaciteit in overvloed en de ventilator zuigt door de constructie nauwelijks blad aan. Wij gebruiken de spuitcomputer en deze is zeer gebruiksvriendelijk.
De spuit heeft weinig onderhoudskosten en als men regelmatig de pomp en doppen doorspoeld verstoppen de doppen nooit.
Roger Wouters – fruitteler in Zuid-Limburg
Tot ongeveer 9 jaar geleden waren wij aan het spuiten met achtereenvolgens Kinkelder, KWH,
Douven en Munckhof.

Tijdens een demo van Mitterer ergens in Noord Holland, was ik onder de indruk van deze spuit.
Na een afspraak met Pim Horden was de koop snel gemaakt. Deze spuit 10-81 VV heeft naar volle tevredenheid 3 jaar gewerkt. Na inruil weer 2 jaar met een nieuwe Mitterer 10-81 VVH gewerkt. Maar ondertussen kregen wij belangstelling voor een geheel nieuw model, nl de V6V serie.

Deze spuit was echter nog in ontwikkeling, maar in juli 2010 heeft Pim voor ons een afspraak geregeld bij de fabriek in Terlano nabij Bolzano, Italië. Daar hebben wij de nieuwe spuit bekeken en aansluitend een demonstratie door een fruitteler gekregen. Die man reed zo`n 9 tot 10 km per uur en staande tussen de grote “Golden” bomen spoot hij mij middels een wolk van nevel gewoon nat.

De bedekking was geweldig en dit heeft ons toen doen besluiten om voor ons 3 rijen systeem deze machine te kopen. De doordringing is geweldig te regelen via het hydraulisch systeem. Inmiddels gaan wij het 3e seizoen alweer in met deze spuit en tot volle tevredenheid. En wat ook erg belangrijk is voor ons, is het lage geluidsniveau.

Berto Kerkhof – fruitteler in Deil

 

 

1 7 5 3

Service

Mitterer Nederland
Overboeicop 2
4145 NP
Schoonrewoerd

tel: 06 551 86 056

Verkoop

Hans van Driel
+316 543 76 834
Pim Horden
+316 551 86 056